lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 de novembre, 2008

Montilla adverteix Mas que el seu entorn "no li fa cap favor" si vol arribar a president

El president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit el president de CiU, Artur Mas, que el seu entorn "no li fa cap favor" si algun dia vol arribar a president. Montilla ho ha dit al Parlament precisament en resposta a una pregunta del portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, membre de l'anomenat "pinyol", el cercle de dirigents de CDC més pròxim a Mas. "De tant mirar el pinyol ja no veuen l'oliva", ha dit Montilla.

En una sessió de control on la majoria de preguntes anaven dirigides a fer balanç de l'equador de la legislatura, el president de la Generalitat ha respost amb contundència als partits de l'oposició, i entrant en les situacions internes de cada partit. Oriol Pujol, que de forma excepcional ha fet la pregunta de la federació nacionalista, ha lamentat que a Catalunya "s'aconsegueixin acords unitaris i després els socialistes es tirin enrere", tot citant com a exemples la gestió de l'aeroport del Prat, el finançament local o la reprovació de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. En referència al finançament, el portaveu de CiU al Parlament ha dit a Montilla que per molts avisos que faci al govern espanyol "no passarà", perquè "també forma part del govern de l'Estat i vostè no pot plantar cara". "I no estem en temps de descompte", ha dit, tot preguntant-se si no és "temps il·legal". "Vostè ha perdut el crèdit", ha reblat al president.

El president, que s'ha mostrat convençut que s'arribarà a un acord "satisfactori" en matèria de finançament, ha negat haver perdut el crèdit i ha demanat a Pujol que es pregunti si CiU l'ha guanyat. En la pregunta del president del grup parlamentari del PPC, Montilla també ha entrat en el debat intern del partit que ara presideix Alícia Sánchez-Camacho. Daniel Sirera ha recriminat a Montilla que des que és president de la Generalitat "120.000 catalans s'han quedat sense feina, els ERO s'han incrementat a Catalunya en un 60% i 13.000 autònoms han tancat els seus negocis a Catalunya". Montilla ha afegit que, des que és president, "la Ford a València ha presentat una ERO de 5.000 persones, ha fet fallida Leman Brothers, i sense anar més lluny, vostè ha deixat de ser president del PPC".