lo carrer del riu

lo carrer del riu

30 de novembre, 2008

Pasqual Maragall ha presentat les seves memòries en un gran acte al Palau de la Música

L'ex-president de la Generalitat de Catalunya i ex-batlle de Barcelona, Pasqual Maragall, ha presentat avui al Palau de la Música Catalana 'Oda inacabada' (La Magrana), el llibre de les seves memòries, que d’ençà de divendres és a la venda. No ha estat una presentació habitual per la gran presència de polítics. Maragall ha clos l'acte amb un discurs de quinze minuts on ha repassat part de la seva trajectòria política i personal.

Pasqual Maragall ha rebutjat tenir cap mena de "ressentiment" amb els seus adversaris, ja siguin del seu partit anterior, el PSC, o de les files nacionalistes, en un acte de presentació de les seves memòries que s'ha convertit en un sentit i íntim homenatge a l'exalcalde olímpic i expresident de la Generalitat. Maragall ha presentat la seva autobiografia Oda Inacabada. Memòries (RBA-La Magrana) en un acte al Palau de la Música amb 1.500 convidats, entre els quals destacava una nodrida representació del PSC, amb el president José Montilla al capdavant, encara que no hi han assistit cap dels dos ministres catalans del Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Tampoc hi ha assistit el president del Parlament, Ernest Benach, i ERC només hi ha estat representada per la seva portaveu parlamentària, Anna Simó. CiU, ICV i PPC hi han enviat als seus màxims representants, Artur Mas, Joan Saura i Alícia Sánchez-Camacho. Durant la seva al.locució, Maragall ha aprofitat per reivindicar una manera de fer política, que ha expressat en la seva voluntat d'anar "en contra de l'evident i previsible". En referència als seus companys de partit, entre els quals hi havia el president Montilla, Maragall ha instat el Govern a aplicar "aquesta imprevisibilitat".

Així mateix, l'exalcalde olímpic ha expressat que l'Alzheimer, malaltia que se li va diagnosticar, no li impedirà seguir fent tot allò que li agrada.

Acompanyat pel president de RBA, Ricardo Rodrigo, a l'acte de presentació de les memòries de Maragall hi han assistit sobretot familiars, com la seva dona Diana Garrigosa i el seu germà Ernest Maragall, amics, consellers i representants de la societat civil, cultural i econòmica de Catalunya.

Vídeo: Discurs de Pasqual Maragall al Palau de la Música on va presentar 'Oda inacabada', el seu llibre de memòries, en un acte molt emotiu.