lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de desembre, 2008

El bisbe de Lleida accepta la voluntat del Vaticà i anuncia que no s'oposarà al retorn de l'art sacre a l'Aragó

El bisbe de Lleida, Joan Piris, ha anunciat que accepta la decisió del Vaticà, expressada aquesta setmana a través del tribunal de la Rota, de retornar les peces d'art sacre del Museu de Lleida al bisbat de Barbastre-Montsó. En un comunicat, Piris ha assegurat que no recorrerà la decisió del tribunal de la Rota de rebutjar obrir un procés judicial per determinar la propietat de les peces d'art en litigi. El bisbe de Lleida també ha anunciat que també accepta la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que atorga plena legitimitat al decret de l'exconsellera de Cultura, Caterina Mieras, que el 2006 va fixar condicions pel trasllat d'aquestes obres.

Tot i la intensió de Piris d'acceptar els decrets, el litigi està subjecte a un procés civil l'audiència del qual està fixada pel pròxim mes de febrer. Tresserras 201208 CATr

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras ha recordat al bisbe que, independentment dels criteris que ell ha d'obeir per la via eclesiàstica, les obres estan emparades per la llei catalana de patrimoni i per la necessitat de gestionar de forma conjunta tota la col·lecció. El conseller continua apostant per arribar a una solució de consens amb l'Aragó.