lo carrer del riu

lo carrer del riu

29 de desembre, 2008

Jóvens de Terres de l'Ebre aixeca un mur davant les obres del canal Xerta-Sénia

El grup d'activistes de Jóvens de Terres de l'Ebre ha aixecat aquest diumenge al migdia un mur a l'inici de les obres del canal Xerta-Sénia (Baix Ebre). Aquesta acció protesta es fa el dia dels Innocents ja que, segons el col·lectiu, aquesta obra 'és un engany' per les Terres de l'Ebre. Segons un dels portaveus de l'acció, Joan Gas, les obres es fan amb el pretext de servir de regadiu quan en aquests moments encara no s'ha consultat amb el pagesos i el projecte no inclou quantes hectàrees es volen regar, quanta aigua es necessita ni el preu que aquesta tindrà. Segons Gas, aquest 'transvasament encobert' no té cap tipus de 'justificació'.

Segons Jóvens de Terres de l'Ebre i tal com defensa la Plataforma en Defensa de l'Ebre, aquestes obres són l'inici del 'transvasament encobert' d'aigua del riu cap a Castelló ja que, el projecte i la magnitud de les obres, està 'totalment sobredimensionat'

L'acció d'aquest diumenge ha comprès, d'una banda, l'aixecament d'un mur davant el canal i d'altra, aprofitant l'avinentesa que aquest diumenge és el dia dels Innocents, s'hi ha penjat una llufa amb el lema 'Lo Xerta-Sénia no és un transvasament'.