lo carrer del riu

lo carrer del riu

03 de desembre, 2008

La cúpula de Barceló s’esfondra i l’ONU tracta d’amagar-ho

Tot i que no ha passat ni un mes des que va ser inaugurada, l’enorme cúpula de Miquel Barceló ha començat a esfondrar-se mentre l’ONU tracta d’amagar-ho i evitar que caigui del tot. Així ho assegura la publicació electrònica La Tribuna dels Drets Humans, amb seu a Ginebra, on pot llegir-se en versió anglesa i francesa: “Desastre al Palau de les Nacions de Ginebra, la cúpula s’esfondra. Una part de l’enorme fresc del sostre en la sala dels drets humans va caure ahir –dimarts passat– als pocs dies de la seva inauguració”, assegura el periodista Juan Gasparini, que atribueix la informació a “diverses fonts diplomàtiques” de la capital Suïssa.

Per tal d’evitar que transcendeixi, l’ONU ha tapat les portes de vidre de la sala 20 del Palau de les Nacions perquè no pugui veure’s l’interior i ha barrat el pas. “Altres parts de la cúpula s'estarien desenganxant”, adverteix el reportatge. En contactar amb l’ONU per obtenir la seva versió del cas, l’encarregada de premsa de la institució, Elena Ponomareva, ha negat “cap incident” malgrat reconèixer que “s’estan realitzant alguns treballs” en aquesta habitació.

La famosa cúpula de Barceló va inaugurar-se enmig d’una encesa polèmica pel cost de l’obra, de 20 milions d’euros, dels quals el govern espanyol va aportar el 40% (uns 8 milions) mentre que la resta procedia d'inversors privats. L’artista mallorquí va cobrar sis milions d'euros pel seu treball, definit per molts com la capella Sixtina del segle XXI. Segons reflexiona l’autor del reportatge, “Espanya potser volia millorar la seva imatge oferint el fresc a l’ONU, però l’afer té totes les catacterístiques d’una catàstrofe”. Human Rights Tribune: 3 December 08 - The grandiose fresco painted by the Spanish artist, Miquel Barcelo, which was inaugurated on the 18th November is crumbling. The UN is trying to cover up the story.

Tribune des droits humans: 3 décembre 08 - Tout juste inaugurée le 18 novembre dernier, la fresque grandiose de l’artiste espagnol Miquel Barceló partirait en morceaux. L’ONU nie tout incident

locarrerdelriu 18.11.08: Zapatero presenta la cúpula de Barceló com un regal "a tots els éssers humans"