lo carrer del riu

lo carrer del riu

17 de desembre, 2008

Montilla assegura que amb el veto als pressupostos no s'hagués aconseguit un finançament millor

Montilla 171208 RAC1 El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat al Parlament que amb el veto als pressupostos dels diputats del PSC no "s'hagués aconseguit" un finançament millor del que el govern català està negociant. Per Montilla, la seva "responsabilitat és defensar el present i el futur dels ciutadans de Catalunya", tot i que ha remarcat que "no tenim tot el temps del món ni una paciència infinita, però negociarem amb força encara que no li agradi a tothom".

Per la seva banda, José Luis Zapatero ha minimitzat l'amenaça del PSC sobre un possible "canvi en la relació" amb el PSOE si el govern espanyol no respecta la data del 31 de desembre com a termini màxim per arribar a un acord de finançament. Zapatero ha assegurat en una conversa informal amb periodistes al Congrés que "PSC i PSOE són el mateix".

Pel president espanyol encara hi ha temps per arribar a un acord en matèria de finançament i ha recordat que el vicesecretari del PSC, Miquel Iceta, forma part de l'executiva federal del PSOE i que, per tant, la relació amb els socialistes catalans és molt fluïda.

A més, ha assegurat que els resultats que el PSOE té a Catalunya avalen la seva política.