lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de desembre, 2008

Puigcercós insta a manifestar-se si l'1 de gener no s'ha tancat el nou finançament

Joan Puigcercós 041208 El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha fet una crida a una manifestació de protesta a Catalunya si es tanca aquest any sense nou finançament.

En unes declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Puigcercós ha afirmat que si el govern espanyol torna a incomplir el termini acordat, les institucions catalanes, els partits i la societat civil han d'expressar públicament el seu rebuig. Segons ell, si l'1 de gener no s'ha resolt el tema ni hi ha la perspectiva que es resolgui aviat, la resposta haurà de ser "sortir al carrer i que aquest país deixi clar que ja n'hi ha prou del mal tracte fiscal que està fent Espanya a Catalunya".

Puigcercós també ha titllat Zapatero de triler per la seva actuació en la negociació dels pressupostos de l'Estat i ha defensat el veto del seu partit per l'actitud del president del govern espanyol amb temes com la llei de la dependència. S'ha queixat que Zapatero va dir que no hi havia fons per a la llei, però després que ERC anunciés el veto va garantir-ne 400 milions. "Aquesta manera de fer..., si se'm permet dir-ho i que no se m'ofengui ningú, de trilers. D'anar amagant la bola tot el dia".

ERC té presentat un veto al Senat contra els comptes generals de l'Estat.