lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de gener, 2009

26 estudiants porten la Universitat Autònoma de Barcelona als jutjats

Un total de 26 estudiants expedientats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en relació a les mobilitzacions estudiantils contra la reforma universitària del passat novembre han tramitat 28 demandes contra el centre als jutjats.

Després del període intern d'amonestacions, representants dels alumnes, acompanyats d'un advocat, han decidit presentar aquest dijous al Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona 28 demandes contra la UAB, ja que dos estudiants tenen dues causes obertes, que afecten els sis estudiants expulsats i una vintena d'expedientats. Les 28 demandes que han presentat els alumnes van acompanyades d'uns 26.000 folis, amb testimonis i proves dels fets, per demanar a l'administració de justícia que revoqui les expulsions i les amonestacions, entre d'altres motius, perquè "vulneren drets fonamentals", segons els estudiants, com ara "la presumpció d'innocència o la privacitat de dades personals", remarca un portaveu estudiantil.

La gran majoria d'estudiants expedientats són de carreres de la Facultat de Lletres, especialment d'Història, però també n'hi ha d'altres facultats, com ara la d'Economia o Ciències.