lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de gener, 2009

Carrillo demana la unitat de l'esquerra contra la "infumable" dreta

L'exsecretari general del Partit Comunista d'Espanya (PCE), Santiago Carrillo, ha instat aquest dijous els partits d'esquerra de l'Estat a unir-se per contrarestar una dreta que, a més d'"infumable", és "molt forta". Carrillo ha fet aquesta crida durant la presentació del seu últim llibre, La crispación en España, en un acte organitzat pel PSC a Sabadell. Carrillo ha assegurat que la dreta espanyola "encara no ha trencat el cordó umbilical del franquisme", de manera que "ha empobrit" la vida política de l'Estat.

En aquest sentit, Carrillo ha dit que a Espanya la dreta i els ultraconservadors "estan tots en un mateix partit", que no ha aconseguit "identificar-se amb la democràcia, i que ha governat "de manera dictatorial", sense atendre les autonomies, la diversitat de pobles i imposant la seva voluntat. Per aquesta raó, ha advocat per crear un partit de "dretes democràtic i laic", com succeeix als països desenvolupats.

Els comentaris de l'exdirigent comunista no han estat ben rebuts per un grup de persones que han intentat accedir a l'esdeveniment, on han desplegat una bandera espanyola al crit de "rojos de merda". Els assistents, que abarrotaven la sala, han respost posant-se drets i aplaudint el vell polític. Avui: Un grup de skins intenta boicotejar a Santiago Carrillo