lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de gener, 2009

Castells envia avui al govern estatal el document català sobre la proposta de Solbes de finançament

Castells 090109 RAC1 El conseller d'Economia, Antoni Castells, farà arribar al govern estatal el document del govern català en relació a la proposta de finançament presentada pel vicepresident econòmic, Pedro Solbes. Castells ha dit que el govern ha fet una valoració molt ponderada, apreciant els avenços però també assenyalant les insuficiències, "de manera que ara no podríem signar un acord, perquè és insuficient", ha assegurat.

Castells, en una entrevista a RAC 1, ha dit que, si no fos per Catalunya, no hi hauria canvi de model de finançament, perquè els altres ja estaven bé com estaven. "Per poc que millorin, estan encantats. Al que tenien por era a empitjorar. Els que hem d'estar contents som nosaltres, i nosaltres encara no ho estem, i aquest és el problema", ha afirmat el conseller.

Castells ha dit que, ara que hi ha hagut l'incompliment en el termini, el que han d'aconseguir és que no hi sigui també en els continguts. El conseller ha destacat tres temes importants: s'ha de complir el que diu l'Estatut, que té uns criteris molt clars; hi ha d'haver un canvi de model: els ingressos de la Generalitat han de dependre dels impostos dels ciutadans, amb un mecanisme d'anivellament, que faci que s'acostin posicions, no que s'inverteixin; i finalment, hi ha d'haver la concreció de les xifres.

Avui: El govern català envia a Solbes una llista "d'insuficiències" de la seva proposta de finançament