lo carrer del riu

lo carrer del riu

27 de gener, 2009

Junqueras assegura que l'Estat espanyol frena la presència de Catalunya a Europa

Oriol Junqueras 270109 CATinfo El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest dimarts que l'Estat espanyol frena la presència de Catalunya a Europa, per la qual cosa ha reivindicat la necessitat de fer "pedagogia" en les institucions europees per defensar el dret a decidir i les sensibilitats dels catalans.

"Hem d'intentar que Europa entengui que Espanya no ens deixa ser europeus, i fer palanca sobre la sensibilitat democràtica europea", ha dit en roda de premsa –acompanyat pel president d'ERC, Joan Puigcercós–, en referir-se a les declaracions del president de l'Eurocambra, Hans-Gert Pöttering, que ahir va instar la classe política catalana a convèncer el govern espanyol per al reconeixement del català a la Unió Europea (UE).

Segons Junqueras, aquest és un exemple que invita Catalunya "a convertir-se en Estat", en considerar que l'única forma de garantir els drets dels catalans en tots els àmbits és tenir el màxim poder polític. VilaWeb/ElPunt: Oriol Junqueras: 'L'estat espanyol no ens deixa ser europeus'