lo carrer del riu

lo carrer del riu

21 de gener, 2009

Lluís Salvadó: alguns alcaldes encara volen imposar el 'model colonial' a les Terres de l'Ebre

El secretari d'organització i delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha deixat clar que encara hi ha 'alguns alcaldes' que volen seguir imposant un 'model colonial' amb la instal·lació de macroabocadors o cementiris nuclears.

'Hem d'assumir que si podem tenir un macroabocador a Riba-roja, el cementiri nuclear a Ascó, o parcs eòlics és perquè tenim alcaldes que fan el que fan', ha deixat anar Salvadó, tot recordant que cap dels divuit alcaldes que té ERC es postula a favor de projectes d'aquest tipus al territori. 'Hem de fer una reflexió sobre el lloc d'on surten la majoria de projectes que no volem al territori: granges de micos, parcs eòlics, abocadors. Des d'ERC farem força per treballar radicalment cap a un altre model', ha assegurat.

En aquest sentit, Salvadó ha explicat que en els anys que ERC porta al Govern ja s'està 'construint' un model 'ambiciós, coherent i clar' per a les Terres de l'Ebre. 'Estem trencant amb el model colonial on es volia abocar a les Terres de l'Ebre el que no es volia enlloc', ha afirmat.

Així, el republicà ha lamentat que s'hagin trobat dificultats per instal·lar empreses a Gandesa perquè 'no hi ha energia', o que hi hagi una línia d'alta tensió que creui el territori i no hi hagi una subestació elèctrica al polígon Catalunya Sud. 'Hem patit un model d'extracció però no d'inversió, i són problemes gens senzills de solucionar', ha denunciat. Avui: ERC denuncia que alguns alcaldes encara volen imposar el 'model colonial' a les Terres de l'Ebre