lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de febrer, 2009

Educació proposa de començar el curs abans i fer una setmana de vacances al febrer

... i també dos dies de festa després del penúltim dimecres d'abril i cada primer divendres dels mesos senars. Iupiiiiiiiiiiiiii!!! eMaragall 040209 RAC1 El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha anunciat avui que la Generalitat preveia de començar les classes el 7 de setembre i instaurar una setmana festiva durant el febrer per millorar la distribució dels descansos dels alumnes i els dies lectius. Un altre canvi previst és la supressió de l'horari intensiu. Maragall també ha dit que l'oferta de lleure augmentaria durant els nous períodes de vacances. La proposta es comença a debatre avui mateix.

Però la proposta d'Educació, que es presentarà al consell escolar de Catalunya, de moment no convenç pas tothom. La Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) considera que resta pendent la conciliació de l'horari laboral i escolar. 'Els casals són molt cars i la majoria de famílies no es poden fer càrrec dels fills perquè treballen', explica la portaveu de la FAPAC, Yolanda Españó.

També el sindicat de professors de l'ensenyament, USTEC, considera que una pausa al mig del curs pot resultar difícil per a les famílies. 'Fer alguna setmana de descans a mig curs és positiu per als professors, però també hem de pensar què en faran els pares, dels fills', comenta la portaveu d'USTEC, Rosa Cañadell. A més a més, en un comunicat, el sindicat demana que la proposta no es faci efectiva encara el curs vinent per tal que hi hagi temps 'd'obrir un debat sobre com es pot racionalitzar el calendari escolar des de la millora de la qualitat educativa i des de la conciliació de la vida laboral i familiar.'

Avui:Els socis del tripartit lamenten que Maragall no els comuniqués el nou calendari escolar

Avui: La USTEC considera que Maragall s'ha precipitat amb la proposta

VilaWeb/ElPunt: Maragall proposa avançar una setmana l'inici de curs i fer vacances al febrer