lo carrer del riu

lo carrer del riu

31 de març, 2009

Ausàs: 'És la llei més ambiciosa possible dins el marc jurídic vigent'

Astem salvats!!! Jordi Ausàs 310309 CATr

El Consell de Govern ha aprovat avui el Projecte de llei de consultes populars per via del referèndum, l'instrument que permetrà a la Generalitat i als ajuntaments convocar consultes populars sobre qüestions que afectin les seves competències, amb resultats no vinculants. El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha dit que la norma vol promoure la participació ciutadana i combatre la desafecció política i que el redactat és el 'més ambiciós possible dins el marc jurídic vigent'.

Ausàs també ha dit que era una llei per a ser utilitzada tantes vegades com calgués i 'un avanç en el desplegament de l'Estatut i l'autogovern de Catalunya'. Malgrat que els resultats dels referèndums no seran vinculants 'el govern estarà obligat a donar-hi resposta en seu parlamentària'.

El text aprovat preveu que un 3% de la població, uns 230.000 catalans, puguin demanar la celebració d'un referèndum. També ho podrà demanar el Govern, 1/5 part dels diputats del Parlament o dos grups parlamentaris, o un 10% dels municipis que representin 500.000 habitants.

Però, ...la última paraula la tindrà Madrid !!! Independència, ja!!!