lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de març, 2009

Baltasar exculpa Saura per l'actuació dels Mossos i apunta a càrrecs intermedis

Francesc Baltasar 220309 CATinfo

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha assegurat aquest diumenge que el conseller d'Interior, Joan Saura, no té "cap" responsabilitat en l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant les manifestacions d'aquesta setmana contra el pla Bolonya, i ha destacat que hi ha altres càrrecs intermedis que són els que "segurament van haver de decidir les coses que es van produir".

En una entrevista a Catalunya Informació, Baltasar ha reconegut que l'actuació policial va ser incorrecta i desproporcionada tot i que ha insistit en esperar al resultat de la investigació. "Serà la que derivarà en responsabilitats i en quin àmbit", ha apuntat. El conseller ha recordat que als Mossos hi ha una estructura i una clara cadena de comandaments i ha reiterat que amb una investigació "objectiva", es podrà actuar. També ha defensat la feina de Saura a Interior. "Ha aconseguit que hi hagi una visió diferent de la seguretat pública a Catalunya", ha afirmat.

Així mateix, el conseller de Medi Ambient ha afirmat que la sequera del 2008 és "pràcticament impossible" que es repeteixi aquest any. Baltasar ha explicat que ara hi ha més dessalinitzadores i pous, que en els darrers dotze mesos ha plogut més i que els ciutadans, arran de la sequera de l'any passat, consumeixen menys aigua.

El conseller ha assegurat que "haurien de passar més de tres anys sense caure una gota per començar a tenir problemes d'aigua".