lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de març, 2009

Els manifestants anti Bolonya ocupen el campus de la Ciutadella de la Pompeu Fabra

Prop de 6.000 estudiants universitaris s'han manifestat aquest dijous a Barcelona contra l'aplicació del pla de Bolonya, convocats per la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans. Els manifestants han acabat el recorregut a dos quarts de dues i unes 2.000 persones han ocupat per sorpresa el campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

Un portaveu de la Coordinadora de l'Assemblea d'Estudiantes (CAE) ha explicat que la intenció és ocupar aquest recinte, almenys fins al cap de setmana, per celebrar-hi debats sobre el futur de la universitat i el calendari de mobilitzacions en contra de Bolonya. Amb crits "d'Ocupació, no a la privatització", han entrat al pati de l'edifici Roger de Llúria, on han coincidit amb els estudiants que no s'han sumat a la vaga i han llegit un manifest contra Bolonya. Ha estat la mobilització central d'una jornada de protesta que s'ha saldat amb els únics incidents protagonitzats per encaputxats de la CNT que han llençat pots de pintura contra dues seus bancàries i l'antiga seu de La vanguardia. Els organitzadors han dit que hi havia 15.000 participants però altres fonts els quantifiquen en no més de 3.000.

Un portaveu d'aquesta coordinadora ha indicat als periodistes poc abans de l'inici de la marxa que la vaga convocada per avui a les universitats públiques catalanes té un seguiment "massiu", especialment a les facultats de lletres i ciències de la UAB i al campus de la UB al barri del Raval de Barcelona.