lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de març, 2009

Els sindicats de mestres demanen el suport de les famílies en la vaga del 19 de març

Els sindicats de mestres han fet avui una crida a les famílies dels alumnes que van a l'escola pública perquè s'afegeixin a la manifestació i la vaga del 19 de març, convocada en contra de la política educativa de la Generalitat i per rebutjar el projecte de Llei d'Educació. La portaveu del sindicat majoritari, USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha dit als pares que se sumin a la protesta perquè "s'està jugant el futur de l'educació dels seus fills".

La secretària general de la federació d'educació de CCOO, Montse Ros, ha insistit també en la necessitat que la vaga rebi el suport dels pares i mares "per aconseguir un canvi" en el departament d'Educació, que dirigeix eMaragall. Les cinc centrals amb representació –USTEC, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT– han tornat avui a detallar, en conferència de premsa, les raons que els han portat a convocar la tercera vaga que viurà l'escola pública en poc més d'un any.

Els sindicats vaticinen que la vaga de la setmana que ve tindrà un seguiment més ampli que el del 14 de febrer passat ja que, segons han assegurat, "la paciència dels docents ha arribat al límit" i "ja estan farts" de les polítiques d'eMaragall. Una d'aquestes mesures a la qual els sindicats s'oposen és que els docents puguin realitzar hores extres voluntàries i exigeixen la retirada d'aquest decret per considerar que "desregularitza" les condicions de treball d'aquest col·lectiu i que reduirà l'oferta pública d'ocupació en el sector.

Els sindicats també rebutgen el projecte de llei per creure que "amplia i consolida la doble xarxa de centres públics i concertats, obre vies de privatització a través de la municipalització dels centres i impulsa la gestió empresarial de les escoles", segons que ha subratllat Rosa Cañadell.