lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de març, 2009

Obama utilitzarà el diners públics per finançar els estudis de cèl·lules mare

El president d'EUA, Barack Obama, ha eliminat avui les restriccions imposades pel govern de Bush sobre l'ús de fons públics en els estudis amb cèl·lules mare embrionàries, i ha indicat que la ciència no està renyida amb els valors morals.

"Donarem suport als científics que segueixin aquesta investigació", ha dit Obama en una cerimònia al saló est de la Casa Blanca en emetre una ordre executiva que reverteix aquesta decisió adoptada el 2001. L'ordre ha de permetre els científics treballar "lliures de manipulació o coerció" política i parlin obertament fins i tot quan es tracti d'assumptes "incòmodes".

Obama ha explicat que "els miracles mèdics no passen simplement per accident" sinó que són fruit d'"investigacions costoses" i "d'un govern que dóna suport aquest treball".

Obama ha destacat que hi ha consens polític i ha lamentat que el govern de Bush hagi imposat una "falsa elecció entre la ciència i els valors morals" perquè tots dos conceptes han de servir per "alleujar el patiment humà".