lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de març, 2009

Isabel-Clara Simó dedica a Alcoi el seu últim llibre

"És feliç qui somriu quan recorda" Isabel-Clara Simó 130309 CATr

Amb el seu últim llibre, l'alcoiana Isabel-Clara Simó ens descobreix un poc més de la seua vida. "Els racons de la memòria" són precisament això: records, indrets, persones, sentiments. L'autora alcoiana afincada a Figueres dedica a Alcoi aquest últim treball, perquè, sense dubte, Alcoi forma part de la seua memòria. "Jo no sóc feliç quan recorde, no m'evoca somriures la meua memòria, i tanmateix, recorde". 'Ha sigut difícil decidir parlar de la mort del meu fill'. Així introduïa l'escriptora la presentació del seu llibre "Els racons de la memòria", un treball que ella mateixa insistia a dir que no són unes memòries, tot i que parlen del seu passat i dels seus records.

Alcoi i Figueres ocupen un lloc especial en aquest llibre, doncs són els indrets on Isabel-Clara Simó ha passat gran part de la seua vida. L'espai està clar, ara només falten les persones... I és que en aquest llibre en parla de tots aquells que han format part de la seua vida, "els bons i els dolents", bromeja ella mateixa. Salvador Dalí, Gala, Anna Maria Dalí, Josep Pla i molts altres que l'autora ha conegut al llarg de la seua vida fan possible aquesta novel·la. Però realment ella, Isabel-Clara Simó, n'és la vertadera protagonista del llibre. Amb "Els racons de la memòria" ens obri un poc més el seu cor.

A la presentació del llibre, al Centre Ovidi Montllor, no hi cabia ni una agulla, nombrosos seguidors i amics de l'autora s'hi van reunir allí per a donar-li calor, un calor, que segons ella potser li manca de les autoritats alcoianes. Carles Cortés va fer una emotiva introducció del llibre i després l'autora hi va signar exemplars als assitents.