lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2009

Montilla no negociarà el finançament "indefinidament" i es planteja la possibilitat que no hi hagi acord

El president José Montilla ha advertit avui que no allargarà "indefinidament" la negociació del finançament i que està disposat a assumir la possibilitat de "tancar aquest capítol" sense un acord, i ha avalat un "front comú" anticrisi entre les forces polítiques catalanes.

El nou finançament català i la crisi econòmica han centrat el debat a la sessió de control del Parlament, en què Montilla ha plantejat per primera vegada la possibilitat que a la Generalitat se li acabi la paciència i pugui aixecar-se de la taula de negociació.

Montilla, que ha fet aquestes afirmacions després de reunir-se aquest matí amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, partidari de no eternitzar la resolució del nou finançament, sobretot després de veure com Andalusia ha tancat el seu deute històric en el termini disposat a l'Estatut d'Autonomia d'aquest comunitat, mentre que en el cas català la data límit va expirar fa més de set mesos, encara que sí que s'ha complert el pacte sobre inversions.

Montilla ha afirmat: "Estem treballant per obtenir el millor finançament possible i amb la millor xifra possible (...) en el termini més breu possible i sobre la base també que no estarem negociant indefinidament".

"Haurem de tancar aquest capítol, espero que satisfactòriament, en algun moment i si no hi ha acord ni en la quantia ni en el model, igualment l'haurem de tancar", ha afegit.