lo carrer del riu

lo carrer del riu

18 de març, 2009

Otegi està convençut que s'iniciarà un procés de pau "en poc temps"

Arnaldo Otegi 180309 CATr

El representant de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi s'ha mostrat avui convençut que el govern espanyol s'atreviria a impulsar un nou procés de pau "sense trigar gaire temps" i ha afirmat que el seu "compromís" personal i el de l'esquerra abertzale "és ferm per construir aquest procés".

"No hi vull posar terminis, però estic convençut que és possible, no sé en quin termini, tornar a construir aquesta esperança, i crec que és possible construir-la amb garanties i fins i tot dir que podem construir-la de manera pacient perquè, al final, aquest procés aconseguís un escenari final", ha afegit en una entrevista concedida a ETB.

Segons la seva opinió, ara mateix, hi haurà "més dificultats" de cara a la credibilitat de la societat basca i ha precisat que l'esquerra abertzale ha de fer "part d'autocrítica" pels dos últims processos fets en l'última dècada "que han fracassat, entre cometes, perquè hi ha moltes de les coses en les quals s'ha avançat, que estan sobre de la taula".

Arnaldo Otegi ha apuntat que hi ha "una assignatura pendent" i cal "demostrar a la societat, amb sinceritat i honestedat", que es pot buscar "una solució estable i duradora a l'escenari de confrontació que existeix en aquest país".

Tot i això, ha precisat que, si, al final, Patxi López és lehendakari, "l''apartheid' polític es mantindrà encara amb més intensitat". "Però ningú traurà del carril polític l'esquerra abertzale. Aportaré la meva presència, la meva anàlisi, les meves virtuts i els meus defectes perquè l'esquerra abertzale faci aquest camí", ha dit.