lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’abril, 2009

PSC i ICV titllen CiU de "sucursalista" per haver anat "a la Moncloa a demanar a Zapatero poder governar Catalunya"

Joan Herrera considera "patètic" que la federació pactés el futur govern amb Zapatero, a qui titlla de "'primo de Zumosol'" El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha qualificat aquest divendres CiU de "partit sucursalista" del PSOE per haver anat a la Moncloa a "demanar ajuda a Zapatero per poder governar a Catalunya". "Si és veritat el que ha revelat Felip Puig és veritablement patètic el paper de CiU d'anar a buscar el primo de Zumosol, Zapatero, per tornar a governar". 'És curiós que una força que es vanta de ser nacionalista hagi d'anar a Madrid a demanar que li deixin governar a Catalunya", ha dit Herrera. Aquestes declaracions arriben després que aquest dijous Felip Puig va revelar en una entrevista a TV3 que Zapatero va prometre a Artur Mas que CiU governaria si era la força més votada. Herrera li ha recordat a Artur Mas en una nota de premsa que "la sobirania del poble català rau al Parlament de Catalunya i és només el poble de Catalunya representat al Parlament de Catalunya que posa o treu els governs a Catalunya". L'ecosocialista ha assegurat que "si és veritat que Zapatero va prometre Artur Mas deixar-los governar es demostraria que per a Zapatero el més còmode era que CiU governés Catalunya". "Per sort, la sobirania de Catalunya no està en mans de Zapatero, sinó del poble de Catalunya", ha subratllat.

El PSC, també! El PSC tampoc s’ha quedat callat després de les declaracions que ha fet aquest dijous pel matí el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, sobre el pacte Mas-Zapatero. El portaveu adjunt dels socialistes catalans al Congrés, Daniel Fernández, ha aprofitat les paraules de Puig per atacar durament CiU allà on més mal els pot fer, en el seu caràcter de partit exclusivament català. Fernández ha dit que “Artur Mas i Felip Puig encara no han après que la sobirania de Catalunya resideix al Parlament i no a la Moncloa”, donant així la volta a un dels arguments preferits de la federació nacionalista, que tradicionalment ataca el PSC acusant-los, precisament, d’estar supeditats als interessos dels seus companys del PSOE.

En aquest sentit, Fernández ha acusat Mas d’”intentar vendre’s Catalunya i l´Estatut per la presidència de la Generalitat”, en un “exercici de sucursalisme”. I ha demanat a CiU que “no vagin a pidolar a Madrid el que no poden aconseguir a Catalunya, sobretot després d´acusar el PSC de ser una sucursal del PSOE”. També ha denunciat que, al seu parer, “CiU ha passat de pensar en el país a pensar únicament en el futur d´Artur Mas”, i ha demanat a la federació que “respectin les majories”.