lo carrer del riu

lo carrer del riu

23 d’abril, 2009

Puigcercós crida al 'rearmament' de la societat civil catalana davant l'immobilisme de Madrid

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reclamat aquest dimecres que hi hagi un 'rearmament' de la societat civil catalana davant dels 'fronts morts' que el govern espanyol manté amb Catalunya, com ara el sistema de finançament, el traspàs de Rodalies o la gestió dels aeroports. Davant dels problemes de Catalunya, Puigcercós ha alertat que el govern espanyol 'no ho farà', i per això creu que cal que tornar-se a recolzar en la 'iniciativa privada'. El líder d'ERC ha posat l'exemple d'Spanair, companyia adquirida per un grup d'empresaris catalans, o la fabricació de l'Audi Q3 a la planta de Seat a Martorell, tot destacant l'actitud dels sindicats.

“A aquest país li toca desafiar el govern espanyol”, diu en Puigcercós, que creu que es el moment de “fer allò que Catalunya no ha fet mai”. El president d’ERC es mostra “satisfet” perquè creu que fins i tot “el president Pujol” li “dóna la raó” quan diu “prou veces i plantem-nos”.

“Hem de matar el drac. El drac és aquí a la cantonada, té el foc i intenta que Catalunya vagi enrere. Ens hem d’armar de raó i dir que ja n’hi ha prou”, argumenta Puigcercós, fent a la vegada un clam al PSC “que ha de posar damunt la taula els seus 25 diputats” i a CiU “que també s’hi ha de posar al capdavant”.