lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 d’abril, 2009

Tallen la C-45 en contra de la construcció d'una central tèrmica a Mequinensa

Quan mos posaran algo bo? Entre 200 i 300 manifestants, convocats per la plataforma Almatret Net, van tallar ahir intermitentment la carretera C-45 entre els municipis del Segrià de Maials i Seròs. Protestaven contra la construcció d'una central tèrmica a Mequinensa, a la Franja, molt a prop del municipi. Es van col·locar al mig de la calçada amb una pancarta per impedir el pas de vehicles en una jornada clau de la tornada de les vacances de Setmana Santa. Durant el temps que va durar la protesta, van fer tres talls de trànsit de quinze minuts.

La plataforma Almatret Net s'ha manifestat per primer cop fent talls a la carretera per donar a conèixer als conductors que es dirigien a la Franja els efectes que tindrà al territori la construcció de fins a tres centrals tèrmiques en un radi de deu quilòmetres. Les tres centrals s'ubicaran a Mequinensa (Franja de Ponent), Faió (Franja de Ponent) i Riba-roja d'Ebre (Ribera d'Ebre).

La central tèrmica de Mequinensa tindrà una potència de 37 MW produïts amb escombrera de mina i carbó. Les altres dues centrals produiran una potència de més de 600 MW amb cicle combinat de gas i gasoil. El portaveu i vicepresident de la plataforma, Francesc Xavier Gironès, ha explicat que la manifestació s'ha fet per mostrar el desacord amb la forma en que s'ha fet el projecte i donar-ho a conèixer als franjolins, als quals diu que no se'ls ha informat bé des de l'Aragó.