lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de maig, 2009

"Crisi de dretes, solucions d'esquerres", lema d'ICV a les europees

La coalició electoral ICV-EUiA ha avançat avui que el seu lema a la campanya de les europees del 7 de juny serà "Crisi de dretes, solucions d'esquerres", amb el qual pretén "mobilitzar" l'electorat d'esquerres.

En roda de premsa, el candidat d'ICV, Raül Romeva, ha explicat que el principal missatge de la campanya serà que el model econòmic i social de la "dreta" ha estat el causant de la crisi econòmica actual, i en conseqüència no té la recepta per acabar amb els problemes actuals.

Silvio Berlusconi, Nicolas Sarkozy, José María Aznar, José Manuel Durão Barroso o George Bush són alguns dels dirigents polítics als quals ICV i EUiA atribueixen bona part de la dimensió de la crisi actual.

"Quedar-se a casa és tant com donar un xec en blanc a la dreta perquè governi Europa", ha subratllat el secretari general d'ICV, Joan Herrera.

A més, els dirigents d'Iniciativa i d'EUiA denunciaran en els seus actes que PSOE i PSC potser puguin canviar "noms", però que "no garanteixen canviar les polítiques", i que "en molts casos han estat còmplices" de la dreta per tirar endavant directives que han limitat els drets dels immigrants.