lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de maig, 2009

El govern acorda iniciar el procés per declarar la sardana com a dansa nacional de Catalunya

D'això parlavem!!! El govern ha acordat aquest dimarts encarregar al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació que iniciï el procés que permeti declarar la sardana com a dansa nacional de Catalunya en el marc de la regulació del patrimoni cultural intangible.

La sardana és una de les expressions més rellevants de la cultura popular i tradicional catalana i és considerada per bona part de la ciutadania de Catalunya com a dansa nacional. Aquest reconeixement, però, no s'ha efectuat de manera oficial. Des del 2008 la Federació Sardanista de Catalunya ha impulsat una campanya per tal que els ajuntaments del país es manifestin a favor de declarar la sardana dansa nacional de Catalunya, que ja ha rebut 194 adhesions.

Avui es calcula que es fan, al cap de l'any, més de 3.500 ballades o audicions a Catalunya. Així mateix, arreu dels Països Catalans i fins i tot en ciutats estrangeres se celebren més de dos-cents aplecs. Aquest fet posa de manifest que la sardana és una dansa present en la quotidianitat i en les festes i celebracions de molts municipis.