lo carrer del riu

lo carrer del riu

05 de maig, 2009

Joan Ridao creu que el pacte entre els socialistes i el PP a Euskadi dóna raons a qui legitima la violència

Joan Ridao 050509 CATr

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, creu que el pacte entre els socialistes i el PP a Euskadi dóna raons a qui legitima la violència. En declaracions al programa L'Oracle de Catalunya Ràdio, Ridao ha dit que l'acord per facilitar la investidura del socialista Patxi López tindrà conseqüències negatives per al País Basc. “Tinc la impressió que aquest és un acord que aprofundeix la fractura social i política i en el frontisme. Crec que serà la constant de tota la legislatura i que, desgraciadament, això carrega de raons aquells que legitimen l’ús de la violència”.

Per Ridao, l’acord que s’ha fet al País Basc és possible perquè el sistema polític i electoral a Euskadi “és anòmal i s’ha vist adulterat”. Pel secretari general d'ERC, “un sistema electoral que prima els territoris i els partits espanyolistes i una llei de partits dubtosament democràtica i antinacionalista que deixa orfe de referent polític com a mínim el 10% del cens electoral no són normals”.

L'entesa del PSE amb el PP a Euskadi, segons el punt de vista del republicà, no durarà i és “un error de càlcul profund del PSOE”, i concretament de José Luis Rodríguez Zapatero, perquè el deixa els socialistes en una “precarietat absoluta” a Madrid.