lo carrer del riu

lo carrer del riu

22 de maig, 2009

“La gent n’està fins al monyo, d’Espanya”

Josep Lluís Carod-Rovira 220509 RAC1

El vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, està convençut que la societat catalana es troba davant "un nou sobiranisme que no neix tant de la identitat lingüística i cultural sinó que neix de la fatiga d’Espanya. La gent n’està ja fins al monyo. Per exemple, sectors empresarials s’adonen que ens estan prenent el pèl.”

D'aquesta manera responia Carod-Rovira en una entrevista a El món a RAC1 sobre l'enquesta del CEO que diu que ha pujat en més de 4 punts el nombre d'enquestats que diuen que estan a favor de la independència de Catalunya.

“M’estranya que només hagi pujat el 4% -diu Carod-. Perquè la societat catalana n’hauria d’estar tipa, farta i recuita, no des de fa uns anys, sinó des de fa segles. El que em sorprèn és com encara no tenim una majoria de la societat catalana que defensi, entengui i vulgui… que el millor que li pot passar a aquest país és el que els passa a la majoria de països europeus, que tenen un Estat independent que, per tant, es munten la vida i estan representats a Europa.”

En aquest context, el vicepresident del govern ha afirmat que si a Catalunya es continua considerant que l'oferta de Madrid sobre el nou finançament no satisfà la resposta de la Generalitat "haurà de ser: "Escolti, ja s'ho faran". I continuar amb el mateix sistema que hi ha ara i seguir negociant. El bloc del Món a RAC1: “La gent està fins el monyo d’Espanya”