Si és que al final, tot tindrà gust de gominola!!!

La dolçor i el sucre de la fruita també depèn del color de les malles antipedregada amb què se solen protegir els arbres, segons un estudi fet a les comarques de Lleida per l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnologia Agrària. Després de gairebé 3 anys d'investigació, s'ha comprovat que les malles de color gris i les de color blanc-cristall són les millors per a presseguers i nectarines. En canvi, les malles negres són les que més penalitzen el color i els sucres de la fruita.
La resta de colors provats -vermell, verd i blau- no aporten cap millora substancial, segons l'IRTA. Com a excepció, en el cas de la pomera, l'IRTA recomana utilitzar malles negres antipedregada per a varietats no acolorides en vermell, com la Golden i la Granny, colors grisos per a la Pinke Lady i blanc o gris molt clar per a altres bicolor de tipus Gala.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada