lo carrer del riu

lo carrer del riu

04 de maig, 2009

Pippi Langstrum fa cinquanta anys

Li agradava caminar endarrere, deia que el seu pare era un pirata i sempre estava navegant pels oceans. Òrfena, vivia sola amb el seu mico, el Senyor Nilsson, i un cavall, Pequeño Tío i vivia grans aventures amb els seus amics Tommy i Annika. Anava esparracada i amb unes mitges llargues i, sobretot, duia dues trenes pèl-roges com dues antenes al cap.

Va ser l'enveja de tots els infants dels anys setanta, un autèntic mite que ha perdurat fins al segle XXI. Malgrat les innombrables sèries posteriors, la Pippi Langstrum, o Pippi Calzaslargas, manté inalterable l'estima dels qui van créixer amb ella. Inger Nilsson, l'actriu que li va donar vida, fa avui cinquanta anys.

Va començar la seva carrera molt aviat, quan tenia deu anys, interpretant Pippi Langstrum, que li donaria fama mundial (fins i tot es van fer segells de correu amb la seva imatge) però estancaria la seva carrera.

Després de protagonitzar aquella sèrie, obra de l'escriptora Astrid Lindgren, només va aconseguir interpretar tres papers més al llarg de la seva carrera.

Però malgrat aquest fracàs post-Pippi, Inger Nilsson mai va renegar del paper que la va catapultar a la fama. Al contrari, sempre que ha estat entrevistada l'ha recordat amb estima i agraïment. A Suècia ella mateixa va posar veu a la cançó de la sèrie.

També la va interpretar amb finès, idioma que domina des de ben petita. Tampoc la seva faceta de cantant va prosperar i un únic disc que va gravar el 1978 no va tenir gaire èxit. Ha estat dona d'un sol paper, però un paper tan gran que li ha omplert la vida. I part de la nostra! Wikipedia: Inger Nilsson