lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juny, 2009

Esquerra Independentista vol que ERC es comprometi a no reeditar el tripartit

Esquerra Independentista (EI) el sector crític d'ERC que lidera el diputat Uriel Bertran, vol que Esquerra adopti el compromís de no reeditar el govern tripartit després de les properes eleccions al Parlament en què asseguren que la formació no pot formar govern amb cap partit d'obediència espanyola. EI ha convocat una assemblea per al proper dissabte, 20 de juny, on es preveu que s'aprovi la ponència 'Torna l'independentisme, torna Esquerra Republicana' basada en la pèrdua de vots arran del pacte amb el PSC i la necessitat de desmarcar-se d'aquesta estratègia amb la intenció que la direcció del partit assumeixi les línies proposades pels crítics.

EI apunta que els republicans han de garantir que només formaran govern amb els partits que es comprometin amb la reivindicació del concert econòmic i la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació.

La ponència, desgrana cinc punts per al rellançament d'ERC:

1. L’estratègia d’aliança amb el PSC s’ha esgotat.

2. Cal rebutjar el model de finançament que proposa el PSOE perquè no permet reduir significativament l’espoli fiscal de 22.000 milions d’euros, ni ens permet fer front a la crisi.
3. Al Congrés dels Diputats, no podem pactar a la baixa amb Madrid –peix al cove- i no ens ha de fer por iniciar, quan calgui, el conflicte polític amb l’Estat.
4. Cal tornar a treballar amb la societat civil i els moviments populars.
5. Hem de difondre entre la societat catalana el nostre full de ruta cap a la independència i el model d’Estat català que proposem.

Avui: Els crítics volen que ERC es comprometi a no repetir el tripartit