lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juny, 2009

Zapatero torna a dir que el finançament ja està a punt

El nou finançament per a Catalunya "ja està a punt, falten molt pocs detalls." Ho ha tornat a dir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, aquesta vegada en declaracions al diari La Vanguardia.

Després que dimecres fonts no identificades de La Moncloa utilitzessin els mitjans públics de la Generalitat –Catalunya Ràdio i TV3– per fer arribar als catalans el missatge de l'ultimàtum de Madrid perquè el govern de José Montilla accepti la proposta de finançament, avui és el president espanyol en persona qui pressiona, a través d'un altre mitjà de comunicació.

El to d'aquestes declaracions personals de Zapatero és totalment diferent de l'utilitzat per les "fonts de la Moncloa": no es parla d'ultimàtum sinó de "sintonia". "La meva sintonia amb el PSC és bona, vaig ser a Barcelona durant la campanya electoral en un acte magnífic, bonic, molt ben organitzat i on hi havia molta gent".

Per Zapatero, una altra mostra d'aquesta "sintonia" és el fet que dimarts que ve serà a Catalunya per inaugurar la T-1 de l'aeroport del Prat, una de les principals obres de Foment a Catalunya, projectada ja pel govern d'Aznar.