Segons va explicar, el seu projecte pivota entre dos objectius: el primer, la lluita per la independència de Catalunya sense importar la ideologia. L'exalcalde d'Esquerra Republicana planteja assumir un estat català democràtic com a pas imprescindible abans de qualsevol altra preferència política. Carretero va definir el Reagrupament com una "associació de patriotes catalans que buscarà la majoria absoluta per declarar unilateralment, -què és com es fan les coses-, la independència".
El segon eix de la seva proposta és la renovació política del país, el líder catalanista va proposar una bateria de propostes (com l'austeritat amb el diner públic, la limitació dels mandats, la transparència de comptes, l'aprovació d'una nova Llei electoral o acabar amb la disciplina de partit), per gaudir d'una política sanejada i professional, ja que si no, "per molt que tinguessim la independència política, seríem alguna cosa similar a una república bananera".
Pel que fa a les eleccions del 7 de juny, Carretero sumava les abstencions, els vots en blanc i les opcions polítiques alternatives per afirmar que, en les últimes eleccions europees, "7 de cada 10 catalans s'han quedat sense representació parlamentària, això vol dir que hi ha molta gent emprenyada".
El fundador de Reagrupament va comparar la situació entre Catalunya i l'Estat espanyol amb el Barça i el Madrid: "oi que el Madrid no decideix quins jugadors fitxa el Barça?" i va deixar clar que primar l'interès nacional no és gens atípic en els països del món i que precisament això és el que ha motivat, per exemple, el pacte entre PSE i PP a les eleccions autonòmiques del País Basc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada