lo carrer del riu

lo carrer del riu

14 de juny, 2009

Joan Puigcercós: «Zapatero vol el suïcidi polític del PSC»

El líder d'ERC planteja un «canvi de paradigma» si no hi ha finançament. Demana un «pacte d'unitat d'acció» als diputats catalans a Madrid i que es forci una relació bilateral amb l'Estat. Puigcercós acusa Zapatero «d'asfixiar» Catalunya per fer «caure» l'actual govern català Set dies després de les eleccions europees, el president d'ERC, Joan Puigcercós, concedeix a El Punt una entrevista centrada en el finançament i el futur polític dels republicans, al cap d'un any del polèmic darrer congrés del partit.

–«D'aquí a poques setmanes remodelarem l'executiva i hi donarem entrada a tothom. Farem una proposta de persones perquè tothom se senti representat. S'han d'acabar els partits dintre del partit.»

–«Hem de fer un plantejament nou: els independentistes vam fer confiança a aquells que no ho eren en favor de la via autonòmica i de la via federal; ara ells ens han de fer confiança a nosaltres per fer un pas endavant a l'autonomisme, per superar-lo.

–«Esquerra n'ha perdut (de vots), però no només pel pacte amb el PSC. Les coalicions tenen costos. Hem après la lliçó que el partit gran d'una coalició hegemonitza la seva posició de poder. El PSC comporta dificultats a ERC: sobretot quan vota a Madrid lleis en contra de l'opinió del govern de Catalunya. Això provoca incomoditats. El PSC també està incòmode quan defensa com a govern les tesis d'ERC. Però estic segur que anant amb CiU també en perdríem.»

Entrevista sencera a El Punt