lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juny, 2009

Joan Solà: "Fa tres segles que no baixen del burro"

El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Joan Solà, denuncia "metzina" contra Catalunya El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Joan Solà, ha estat entrevistat a Els Matins de TV3, on ha defensat que "país, llengua i persona han de ser respectades i no trepitjades... a vegades vaig a l'Aragó amb amics i ens emborratxem i et venen i et diuen, '¿oye Juan, todavía hablais catalán?... i t'ho diuen amb un ressò que et fa mal... perquè et diuen això? qui ha emmetzinat aquesta gent durant segles?".

Solà ha criticat la "perversió i cinisme" de la Cope i ha denunciat que "per cada gram que gastem nosaltres ells gasten tones. Són ells, no som nosaltres. Fa tres segles que no baixen del burro". També ha volgut deixar clar que "no defenso una llengua per sobre d'una altra" i ha lamentat que "els polítics estan enfrontant la gent, els uns amb els altres, per la miserable captura de vots".

D'altra banda, Solà ha assenyalat que "la societat no s'ha de preocupar per la llengua, la societat té prou feina a viure cada dia. Hi ha moltes coses més importants que la llengua. Aquestes coses estan en mans d'aquells que governen. No és la ciutadania qui ha de treballar per la llengua, són els governants"