lo carrer del riu

lo carrer del riu

15 de juliol, 2009

El Consell de Política Fiscal aprova el nou model de finançament autonòmic amb l’abstenció del PP

59 segons !!! Salgado-Castells 150709 RAC1

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), ha aprovat aquest dimecres per majoria el nou model de finançament autonòmic, que aportarà uns recursos addicionals lleugerament superiors als 11.000 milions d'euros el 2012, quan s'apliqui en la seva totalitat.

La decisió s’ha pres amb l'abstenció de la comunitats autònomes governades pel PP, com ja havia avançat el partit. Amb l’abstenció unànime de les comunitats del PP, es posa fi a unes hores d’incertesa, en què s’havia especulat que algunes d’elles votarien en contra del nou finançament mentre que d’altres, conscients que el model no les perjudicava en absolut, s’hi abstindrien. Les directrius de darrera hora de Gènova, a més, eviten donar una imatge de desunió dins del PP. El conseller Castells en el seu torn de paraula (com que eren tants no tenien ni un minut per expressar-se), només ha pogut dir: "Però això és mèrit de tots. No cal la prova de l'ADN. La paternitat com més compartida, millor!". No feia, per cert, referència a la poligàmia ni a les donacions d'esperma, ni d'òvuls, no. Maragall ho explica més avall.

Ara, això encara no s'ha acabat. Malgrat haver utilitzat la tàctica dels 59" (micros fuera!) la cosa s'allargarà més. El nou model que no s'aprovarà fins d'aquí a quatre mesos, haurà de ser votat al Congrés per convertir-se finalment en llei. I mira que s'ho fan difícil a Madrid! Si amb els preparatius han tardat tant, ja us podeu imaginar com serà per cobrar de veritat.