lo carrer del riu

lo carrer del riu

09 de juliol, 2009

El G-8 no confia en els "brots verds"

Els països del G-8, reunits des d'avui a la ciutat italiana de L'Aquila, creuen que la situació econòmica "segueix sent incerta, malgrat els signes de recuperació que s'han registrat fins ara, i que segueix havent riscos significatius per a l'estabilització econòmica i financera".

Això és el que es desprén de l'esborrany de la declaració final sobre la crisi econòmica que els països participants a la cimera es disposen a aprovar. En l'esborrany, que va en la línia de l'acord al qual van arribar els ministres d'Economia i Finances del Grup el juny passat a la ciutat de Lecce (sud d'Itàlia), el G-8 reconeix "els progressos aconseguits fins ara" en la recuperació de la confiança i l'estabilització dels mercats financers. El G-8 es compromet en l'esborrany de la declaració conjunta a "assegurar la sostenibilitat fiscal a mig termini" i a donar suport al Fons Monetari Internacional (FMI) en la preparació de les estratègies per sortir de la crisi i atendre millor el problema de l'atur.

Els caps d'Estat i de govern de les set majors economies mundials més Rússia –i els països convidats com Mèxic, Brasil o Espanya– aposten així per la lluita contra l'evasió fiscal i reconeixen com a important la tasca de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).