lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 de juliol, 2009

ERC, diu sí

los reis són los pares!!*!! Joan Puigcercós ERC 120709 CATinfo

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha comparegut aquest diumenge al migdia per anunciar el sí del seu partit al nou sistema de finançament, després d'una reunió extraordinària de l'executiva que ha durat més de dues hores.

Puigcercós ha detallat que ERC ha decidit donar suport al nou model proposat pel govern espanyol per què Catalunya supera el "llistó mínim del 3.800 milions d'euros, en concret, 3.855 milions" l'últim any d'aplicació, i perquè"per primer cop a la història" queda situada per damunt de la mitjana en el ranking de renda per càpita de les comunitats, amb el 105,6.

Per tot això, "avalem l'acord definitiu, que ha estat possible gràcies a la fermesa d'ERC" i que permetrà "reduir una tercera part del dèficit fiscal, ha sentenciar el líder republicà. "Varem arriscar i hem guanyat", tot i que "som conscients que no és la solució definitiva per a solucionar el dèficit fiscal que pateix Catalunya, ha reblat Puigcercós. L'executiva ha aprovat el model després d'una votació que ha acabat amb 27 vots a favor, 10 en contra i 4 abstencions. ERC ha anunciat la decisió poc després que la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, anunciés que el nou model de finançament autonòmic aportarà al conjunt d'autonomies uns recursos addicionals lleugerament superiors als 11.000 milions el 2012, quan s'apliqui en la seva totalitat.

La decisió d'ERC deixa via lliure al president de la Generalitat, José Montilla, per ratificar l'acord de Catalunya en el Consell de Política Fiscal i Financera de dimecres 15. esquerra.cat: Puigcercós: 'Esquerra ha aconseguit superar els dos objectius que es va marcar: 3.800 milions d’euros i arribar al 105 del rànquing per càpita'

Tian Riba: El sí d’ERC tanca el finançament (Avui)