lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juliol, 2009

Esquerra augmenta la pressió

El conseller d’Economia, Antoni Castells, va informar de l’estat de les negociacions amb l’Estat espanyol els líders d’Esquerra, Joan Puigcercós i Joan Ridao, que van traslladar-li que pressioni el govern espanyol perquè arribi a la xifra dels 3.800 milions per al tercer any d’aplicació, el mínim que ha fixat Esquerra per avalar un acord.

Durant la reunió –un esmorzar al departament d’Economia–, els dirigents republicans van demanar que se’ls proporcionin documents per avaluar el model que es proposa, ja que asseguren que encara no han pogut estudiar cap paper. A la trobada, que va ser intensa, es va constatar que l’última xifra que hi ha damunt la taula és lleugerament superior a la d’uns dies enrere. Podria rondar els 2.100 milions d’euros per al primer any. No es descarta que els recursos augmentin per la via d’una caixa B, amb partides específiques per a Mossos i presons, competències exclusives de Catalunya que no tenen els altres territoris.

De fet, la consellera Mar Serna, que va actuar com a portaveu del govern, va obrir la porta a la caixa B i aquesta possibilitat pren força entre els negociadors. Esquerra rebutja aquesta possibilitat, que situa les partides fora del model.