lo carrer del riu

lo carrer del riu

07 de juliol, 2009

Obama demana a Rússia que respecti la sobirania de Georgia i Ucraïna

El president nord-americà ha parlat novament del seu compromís amb la no proliferació de les armes nuclears El president dels Estats Units, Barack Obama, ha afirmat aquest dimarts a Rússia que respecti la soberani de Georgia i Ucraïna, dos aliats dels nord-americans que aspiren a entrar en l'OTAN. "La sobirania dels Estats és la pedra angular de l'ordre internacional", ha asseverat Obama davant dels estudiants de la nova escola d'Economia de Moscou.

De fet, en la seva primera visita a Rússia, Obama ha argumentat: "De la mateixa manera que tots els Estats han de tenir el dret a escollir els seus dirigents, han de tenir el dret a viure dins d'unes fronteres segures, i el dret a portar a terme la seva pròpia política exterior". El president nord-americà s'ha adreçat als estudiants russos i els ha dit que el futur no pertany a aquells que instal·len míssils, i ha assegurat que el desafiament d'aquest segle demana una aliança global amb una Rússia forta, pacífica i pròspera. Així, Obama ha reclamat a Rússia que cooperi davant l'amenaça nuclear nord-coreana i iraniana. "Ha arribat l'hora que els Estats Units i Rússia Treballin junts", ha afirmat.

I és que, al seu entendre, aquestes dues potències internacionals tenen el mateix interès per aturar la cursa armamentística.