lo carrer del riu

lo carrer del riu

02 de juliol, 2009

Garoña es prorrogarà fins el 2013

Garoña 020709 RAC1

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha confirmat aquest dijous a la tarda el tancament de la central nuclear de Santa María de Garoña (Burgos) per al 5 de juliol del 2013, una decisió que ha qualificat de "meditada però que no ha estat fàcil de prendre".

En una roda de premsa acompanyat pel ministre de Treball, Celestino Corbacho, el titular d'Indústria ha justificat el tancament de la central amb quatre arguments. "És políticament coherent, laboralment responsable, tècnicament justificables i energèticament assumible", ha assenyalat. Els socialistes defensen un cicle de dos anys per esgotar la vida útil de la central nuclear i altres dos per refredar els generadors.

Amb aquesta decisió, l'autorització de la central nuclear per operar s'allargarà quatre anys, i no deu, com demanaven els titulars de Garoña i als quals el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) havia donat el vistiplau. D'aquesta manera, es convertirà en la primera central nuclear que opera més de 40 anys a l'Estat espanyol.

Que no passi res!!!