lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 d’agost, 2009

ERC donarà suport a qualsevol resposta unitària a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha assegurat aquest dilluns, en relació amb la futura sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut, que "qualsevol resposta" a una nova retallada estatutària "feta des del consens i la unitat" tindrà el suport del seu partit.

Segons indica Llorente, la resposta de la societat catalana a una "sentència adversa" del TC "ha de ser el màxim d'unitària possible", i, en aquest sentit, ha coincidit amb l'expresident Pasqual Maragall, que ahir es va mostrar favorable a encapçalar una manifestació unitària amb a la resta d'expresidents de la Generalitat i del Parlament.

El portaveu d'ERC ha subratllat la importància de la unitat "perquè allò que més facilita la feina als que són contraris a la sobirania de Catalunya és precisament la divisió dels partits catalans".

Ignasi Llorente ha recordat que el 18 de febrer del 2006 ERC va sortir sola al carrer -juntament altres entitats de la societat civil catalana- per reclamar que no es retallés l'Estatut, i que un temps després, l'1 de desembre del 2007, CiU i ICV es van sumar també a una altra gran manifestació a favor del traspàs de les infraestructures.

"Seria ara molt significatiu que, si hi ha una tercera manifestació, també s'hi sumi el PSC, o almenys, bona part de les persones pròximes a aquesta formació", ha apuntat el portaveu d'ERC, en referència a Pasqual Maragall.

Segons aquest dirigent independentista, resulta "simbòlic veure com Esquerra va començar sola i ha anat sumant a CiU i al PSC", i ha afegit que "això és el que ha anat passant a la política catalana en l'última dècada, que ERC ha aconseguit sumar la resta de formacions polítiques catalanes en reclamacions que abans només feia ella".

Segons la seva opinió, "el temps està donant la raó" al seu partit "en molts temes, com el dret a decidir i l'avanç en la sobirania de Catalunya".