lo carrer del riu

lo carrer del riu

12 d’agost, 2009

Jordi Pujol: La manifestació

Es parla d’una manifestació per quan surti la sentència del Tribunal Constitucional. I per diversos conductes se’m demana si estic disposat a encapçalar-la junt amb els presidents Pasqual Maragall, Heribert Barrera i Joan Rigol. Personalment no tinc cap confiança en l’objectivitat del Tribunal Constitucional i sóc molt crític sobre tot el que ens arriba del mateix tribunal, del Partit Popular i del govern espanyol sobre el tema del recurs i la previsible sentència.

Em sembla bé, per tant, que hi hagi qui des d’ara pensi en la resposta a donar i en com donar-la. Però crec que la decisió concreta s’haurà de prendre quan es faci pública la sentència. Tot i que ja el mateix procés de tot plegat és rebutjable i molt criticable. I totes les maniobres d’uns i d’altres.

Pel que fa a la meva presència en un acte així, ho hauré de decidir quan arribi el moment. Però puc recordar que més d’un cop he participat en actes i manifestacions així, i que evidentment ho tornaré a fer si es donen les condicions degudes i es confirma l’actitud negativa i hostil envers Catalunya.

Sempre estaré disponible per participar en una iniciativa responsable de defensa de l’autogovern i dels interessos de Catalunya i, sobretot, de la dignitat del nostre país.