lo carrer del riu

lo carrer del riu

25 d’agost, 2009

Puigcercós diu que un govern de pactes “necessita coherència” a Catalunya i “al Congrés i al Senat”

Joan Puigcercós ERC 250809 RAC1

Joan Puigcercós no descarta un tercer tripartit perquè com qualsevol coalició “té aspectes molt positius” però creu que un govern de pactes “necessita coherència” a Catalunya i “al Congrés i al Senat”, fent referència als acords que ha aprovat el govern català, i per tant avalts pel PSC, i a l'Estat han estat tombats pel PSOE. Així ho ha afirmat en una entrevista a RAC 1. D'aquesta manera el líder d'ERC afirma que per qualsevol pacte futur, “i sempre que l'aritmètica ho permeti”, aquesta coherència “serà una condició” per formar govern.

Quant als pactes amb CiU, Puigcercós ha dit que és factible un acord CiU-ERC si Artur Mas guanya les properes eleccions al Parlament. Tot i això Puigcercós ha dit que el líder convergent “legítimament vol tornar al govern” després de dues legislatures a la oposició, però que “la pressa” en pot desvirtuar la manera, el “com”.”En podem parlar”, ha sentenciat Puigcercós.

Quant a la sentència del Tribunal Constitcional, el líder d'ERC ha dit que si és adversa “s'haurà arribat al final d'un procés”. Puigcercós ha defensat la constitucionalitat del text estatutari, tot i que el seu partit hi votés en contra, “perquè defensen la sobirania del poble de Catalunya que hi va votar a favor”. I ha afegit que “és legal però poc democràtic” que dotze membres s'hi pronunciïn i que les lleis canvien i “s'han de saber explicar”.

Pel que fa a la manifestació sobre la sentència ha ratificat que és una forma d'expressió del que pensa i sent la gent “però no l'única” i que “més enllà de les mobilitzacions, aquí hem de seguir treballant”.