lo carrer del riu

lo carrer del riu

26 d’agost, 2009

Mor Ted Kennedy, un dels defensors més ferms de la reforma sanitària d'Obama

El senador nord-americà, Edward Kennedy, una de les figures més destacades del Partit Demòcrata i membre d'una de les famílies polítiques més importants del segle XX als Estats Units, ha mort als 77 anys a conseqüència d'un tumor cerebral.

Kennedy, senador per Massachusetts, ha mort a casa seva, segons informa la cadena CNN. El polític va ser operat d'un tumor cerebral maligne el 2008 i des d'aleshores va lluitar contra la malaltia que el va obligar a allunyar-se de la vida política.

Conegut com a Ted, va ser un dels senadors més influents i destacats de la seva època.

Entre els seus germans hi figuren John F. Kennedy, elegit president el 1960 i assassinat el 1963; Robert, senador per Nova York, també assassinat el 1968, i Eunice Kennedy, que va morir a començaments d'aquest mes d'agost als 88 anys. Ted Kennedy va donar el seu suport a la candidatura d'Obama a les primàries presidencials del partit Demòcrata i a les eleccions a la presidència. Era un dels defensors més ferms de la reforma sanitària que Obama vol impulsar.

En un comunicat, Obama ha dit que 'durant cinc anys, cada part de la legislació que s'ha fet en defensa dels drets civils, la sanitat i el benestar econòmic de la població americana duia el nom d'Edward Kennedy i era resultat dels seus esforços.'

VilaWeb: Amèrica vetlla el darrer dels Kennedy

Viquipèdia: Edward Kennedy