lo carrer del riu

lo carrer del riu

13 de setembre, 2009

Arenys de Munt vota sobre la independència de Catalunya

Els arenyencs fan cua des de primera hora del matí al Centre Moral d'Arenys de Munt, situat al costat de l'Ajuntament, per votar en la consulta per la independència. Hi ha 6.500 censats que poden votar fins a les vuit del vespre: són tots els empadronats al municipi de més de 16 anys, tant si tenen la nacionalitat espanyola com si no la tenen. Els carrers d'Arenys de Munt són plens de ciutadans que volen votar i de gent vinguda d'arreu del país per participar en aquesta jornada festiva i reivindicativa. Els voluntaris i el dispositiu policíac s'encarreguen que la jornada transcorri amb tota normalitat.

Les polèmiques darreres decisions judicials i el caire independentista de la Diada d'enguany, amb l'ull posat al referèndum, han centrat tota l'atenció mediàtica i política en aquesta població del Maresme.

Delegacions de Convergència, Esquerra i la CUP es desplacen avui a Arenys de Munt per expressar el suport a una consulta. Iniciativa també dóna suport al referèndum, però no és previst que hi enviï cap delegació.

Cal recordar que tots quatre partits van aprovar de manera unitària al ple municipal de l'ajuntament de col·laborar i participar en l'organització del referèndum que, per decisió judicial, no es pot fer en dependències de l'ajuntament. De fet, el jutge ha prohibit a l'ajuntament d'implicar-se en cap sentit en l'organització del referèndum, fins al punt que no pot cedir cap espai municipal per a cap activitat relacionada amb la consulta.

Avui: Arenys de Munt inicia la consulta sobiranista

LaVanguardia: La convocatoria de una consulta independentista duplicaría el apoyo que suscita la secesión

directe.cat: la diada en directe!!*!!