lo carrer del riu

lo carrer del riu

08 de setembre, 2009

El govern català es distancia del referèndum d'Arenys i de la reacció de l'Estat

Fredor i distanciament respecte als dos bàndols. Aquesta és la posició del govern català pel que fa a la consulta d'autodeterminació d'Arenys de Munt i a la reacció de l'Estat espanyol. Joaquim Nadal ha estat el conseller que aquest dimarts ha fet de portaveu en la compareixença de premsa –retransmesa per televisió– posterior a la reunió setmanal de l'executiu. I segons el titular de Política Territorial, el govern de la Generalitat "no té res a dir sobre consultes ciutadanes que no tenen valor normatiu".

Lluny, doncs, de la consulta, però també de la posició del govern de José Luis Rodríguez Zapatero, que ha portat al jutjat el referèndum simbòlic organitzat pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), amb un recurs presentat i defensat per un advocat estatal que va ser candidat, en dues eleccions, de la Falange, Jorge Buxeda Villalba.

Com és conegut, les formacions que integren el tripartit presidit per José Montilla tenen posicions diferents i contràries respecte a la iniciativa i sobre el fet que l'Ajuntament arenyenc hi doni suport. ERC i ICV defensen la legitimitat de la consulta, i el PSC s'hi oposa, fins al punt que els dos regidors que tenen a Arenys van ser els únics de votar contra l'acord de ple que cedia una sala per posar-hi les urnes.