lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de setembre, 2009

Les marxes de torxes obren els actes de la Diada

'El poble català viu un moment de la seva història en què ha de decidir definitivament quin vol que sigui el seu futur nacional', afirma el manifest de la Marxa de Torxes per la Independència, un dels primers actes que inauguren la Diada del Principat i que es portarà a terme avui al vespre a vint-i-quatre poblacions del país. I és que enguany l'Onze de Setembre arriba marcat per aquesta idea: el dret de decidir sobre el futur del nostre país.

Artesa de Segre, Barcelona, Berga, Bigues i Riells, Blanes, Castellbisbal, la Cellera de Ter, Esplugues de Llobregat, Hostalric, Manresa, Molins de Rei, Mollerussa, Montcada i Reixac, Olesa de Montserrat, Reus, la Roca del Vallès, Terrassa, Vic i Vilafranca del Penedès són algunes de les ciutats i viles que tiren endavant aquesta iniciativa que vol ser un clam social per la sobirania nacional 'sense cap mena de manipulació ni d’utilització partidista'.

En totes aquestes poblacions els participants caminaran amb torxes a les mans i s'hi llegirà el manifest centrat en tres eixos: 'Unitat d'acció, dignitat nacional i una sola nació'. Una crida a sortir al carrer 'sota l’única bandera de la llibertat nacional' que els organitzadors resumeixen citant Vicent Andrés Estellés: 'No et limites a contemplar aquestes hores que ara vénen. Baixa al carrer i participa-hi. No podran fer res davant d'un poble unit, alegre i combatiu'.

Manifest: TORNEM A CAMINAR!