lo carrer del riu

lo carrer del riu

10 de setembre, 2009

Santiago Vidal, magistrat de l'Audiència, considera "irresponsable" l'autorització de la manifestació de la Falange

Pel magistrat Santiago Vidal, de l'Audiència de Barcelona, la sentència que ha autoritzat la manifestació de la Falange coincidint amb la consulta d'autodeterminació és "sorprenent" i "irresponsable".

"La decisió és legal, també ho he de dir. La sala podia optar entre mantenir el canvi de data proposat per Interior o tornar a la primera resolució, i és una decisió que a mi em sembla absolutament irresponsable. Ja que tens dues opcions perfectament normatives, escull la que tingui més sentit comú", ha advertit Vidal, membre de la secció 10a de l'Audiència de Barcelona.

Segons el jutge, la secció segona de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha demostrat que tenen "poca confiança en la capacitat de rectificar del govern", ja que el departament d'Interior havia autoritzat inicialment la protesta, amb un canvi de lloc, i després va demanar el canvi de data, decisió impugnada per la Falange en un recurs que ha acabat en la sentència que dóna la raó al partit feixista.

En canvi, pel que fa a l'altra resolució judicial, la que ratifica la prohibició a l'Ajuntament de donar suport logístic a la consulta, Vidal ha assegurat que estava "cantada". El magistrat ha afirmat que la decisió és totalment lògica, tenint en compte el marc normatiu existent. Vidal també ha recordat que no prohibeix la consulta, que es pot fer de manera "totalment legal", sense la intervenció municipal, ja que l'organitza una entitat privada.