lo carrer del riu

lo carrer del riu

11 de setembre, 2009

Les polèmiques decisions judicials al voltant del referèndum d'Arenys de Munt reboten a Europa

La manifestació de la Falange contra la consulta independentista d'aquest diumenge a Arenys de Munt ha arribat al Parlament Europeu.

Eurodiputats alemanys i italians dels principals grups polítics han reclamat que la prohibició de la simbologia nazi i feixista s'estengui també a l'estat espanyol i han criticat que la justícia autoritzi la protesta de la Falange. 'Aquesta manifestació reivindica un sistema totalitari brutal i inhumà que ha mort milers d'europeus, i cal prohibir-la arreu', ha dit el vice-president dels populars, Manfred Weber.

'No em puc creure que l'Espanya democràtica d'avui permeti una manifestació així', ha lamentat el verd Michael Cramer.

L'Eurocambra no té competències per obligar el govern espanyol a fer el mateix que Alemanya o Itàlia i prohibir la simbologia feixista, però el líder dels eurodiputats socialistes alemanys, Bernhard Rapkay, diu que 'cal castigar qualsevol europeu que faci servir els símbols relacionats amb el feixisme'.

'El problema no és si restringir o no la llibertat a manifestar-se, del que es tracta és de no ofendre la memòria de les persones que se senten profundament ferides si veuen aquests símbols', adverteix el vice-president dels liberals europeus, Niccolò Rinaldi. L'eurodiputat italià proposa 'fer un debat en sessió plenària amb la Comissió Europea i preguntar-li si considera que el comportament de l'estat espanyol, que autoritza aquest tipus de manifestacions, s'adequa o no als estàndards europeus'.

Avui: Eurodiputats alemanys i italians reclamen prohibir les manifestacions de la Falange

directe.cat: Junqueras confia que l'Eurocambra contribueixi a 'liquidar la impunitat en què viu el franquisme'